O jadralnem klubu Ravbar

Leta 2003 smo se zbrali takrat še mladeniči, ustanovili jadralni klub in ga je poimenovali Ravbar. Ime Ravbar smo izbrali v spomin na nekdanjega viteza Adama Ravbarja iz gradu Krumperk v neposredni bližini Domžal.

Takratni predsednik Dean Smolnikar nas je kmalu začel zastrupljati z jadranjem. Tako smo začeli ekipno prosto jadrati, se udeleževati različnih regat v Dalmaciji in Sloveniji. Na teh prireditvah je klub pridobival vedno več ljubiteljev jadranja in dobre volje.

​Redno prirejamo naslednje tekme: Spomladansko in Jesensko Ravbarco v Dalmaciji ter MINI12 na Bohinjskem jezeru. Leta 2015 smo prvič organizirali MINI12 na Gradiškem jezeru, v bližini našega kluba. Odziv je bil res velik. Tako smo se odločili, da dogodek postane tradicionalen.

Naši člani se udeležujejo tudi drugih regat po Jadranu, nekateri celo s svojimi jadrnicami.

V Slovenskem pokalu smo kar dvakrat zapored osvojili naslov državnih prvakov v svoji kategoriji. Leta 2015 smo dosegli celo tretje mesto v absolutni razvrstitvi. Enkrat smo bili prvaki v razredu J24. Sicer pa skoraj z vsake regate pripeljemo kak pokal ali dva.

Že veliko let prijateljsko sodelujemo s sosednjim klubom v občini, Yacht Club Domžale.

Vedno smo odprti za prijatelje in prijateljice. Zato prisrčno vabljeni na naše prireditve in postanite člani našega kluba.


Mirno morje in veliko užitkov.