Jadralni klub Ravbar zmagal na Pokalu Slovenije

Ne vedo še širne Domžale,

da je imel jadralni klub Ravbar svojo posadko na Pokalu Slovenije. Kaj šele, da smo v seriji osmih regat čez celo leto tudi zmagali!

JK Ravbar deluje od leta 2003. Vsako leto organiziramo spomladansko in jesensko regato, ob koncu poletja regato mini12 na Bohinjskem jezeru (enkrat celo na Gradiškem jezeru). V letu 2014 smo tekmovali v Pokalu Slovenije z regatno 10 metrsko jadrnico TheOneDesign. In na koncu zmagali.

Na našem morju so regate takorekoč celo leto. Od Novoletne pa do Božične, enodnevne, dvodnevne, včasih nas odpeljejo tudi na drugo stran Tržaškega zaliva. Osem regat šteje tudi za pokal Slovenije.

Po uspešnih nastopih na pokalu Audi Cup z jadrnicami J24, se je sedmerica članov odločila, da je čas za preizkus znanja v večjem merilu in v večji konkurenci.

V letu 2014 je za pokal tekmovalo 66 jadrnic, med vsemi smo dosegli deveto mesto, v svojem razredu (regatne jadrnice do deset metrov, v katerem je bilo pet jadrnic) pa zmagali. Dokazali smo si, da se vztrajnost izplača, pa čeprav smo morali po enem tednu tekmovanj s sončnega Murtra čez noč v deževen Koper na Burinovo regato (tisti dan je bil med vsemi najtežji … dež, premočeni do kože, že tako utrujeni, pa še megla in slab veter), ali pa v vodo očistiti trup, na katerem so se nabirale alge.

Seveda smo pripravljeni in prijavljeni tudi v letošnji sezoni. V Izoli nas čaka naslednica TheOneDesign, v javnosti bolj znana kot Mini Jena (ker so Maxi Jeno upokojili), z novejšimi jadri, boljšo hidrodinamiko in oh in sploh. Pravzaprav so ti superlativi jadrnice eno veliko breme, ker zdaj od nas vsi pričakujejo, da bodo naši uspehi še boljši. Huh.

Prva regata za Pokal Slovenije bo v sredini aprila. Če takrat ne boste že na barki, se ustavite na Belvederu nad Izolo in si oglejte regato z »visokega položaja«.

Spremljajte nas na www.jkravbar.si, poiščite nas na Facebooku in – zakaj ne – se nam pridružite!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑