Prva regata za Pokal Slovenije in uspeh na Marinadi

Ko smo se z Mini Jeno teden prej spoznali in jo navdušeni pustili v Izoli, je dvodnevna regata Izola Cup 2015 veliko obljubljala. Zdeli smo se sami sebi nepremagljivi.

V soboto zjutraj so oblačno vreme, dež in (pre)močen veter kisali naše obraze. Vetrokazi na avtocesti so stali vodoravno in burja je bila neizogibna.

Predviden štart opoldne sta čakali samo dve jadrnici. Seveda je bila na eni tudi naša ekipa, hehe. Burja je tako pihala, da je bila že težava jadrnico obrniti v veter. Z mešanimi občutki (če kaj imamo, so pa jajca, ja) smo sprejeli preložen štart na nedeljo.

Ni nam preostalo drugega, kot da (brez dokumentov) pridemo do Savudrije, kjer smo imeli namen prespati. In pojesti kak kos mesa z gradele, seveda.

Jutro je po neskončnih partijah taroka sicer nakazovalo lep dan, so pa bile naše glasilke kakšno oktavo nižje. Spet čez mejo (brez dokumentov, tudi voznik, če se kdo sprašuje), pa v Hangar.

Sonček, vetrček, štirje plovi. To je pomenilo vsaj pet ur garanja na krovu. In hladilna torba je bila polna. In sendviče smo imeli tudi, ampak to ni tako pomembno kot polna torba.

Vse štiri plove smo odpluli prvi v razredu, overall pa smo bili vse plove šesti. Kar niti ni slabo za prvič in za nekaj metrov krajšo barko.

Prvi pokal na regati za Pokal Slovenije je JKR Suunto Racing Team prinesel v klub. Drugega smo si zaslužili na regati Marinada od Izole do Pirana in nazaj v Koper, po štirih urah živčne vojne s področji brez vetra (ko stojiš z mlahavimi jadri, nekaj deset metrov stran se pa konkurenca pelje, je res grozno), smo v svojem razredu prepričljivo zmagali, skupno pa prečkali cilj četrti, takoj za velikimi regatnimi jadrnicami (eh, če se tista dvakrat daljša superregatnica iz Umaga ne bi motala po regatnem polju …).

Ko bo tale članek v tisku, bomo odpluli še dve regati, ena je celo dvodnevna, in ravno se bomo vrnili z naše tradicionalne Spomladanske regate. Do konca avgusta smo na zasluženih počitnicah, ko se začne jesenski del. In komaj čakamo!

Miha Požek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑